Aquesta web utilitza cookies pròpies i analítiques. Si segueixes navegant, estàs acceptant l'ús que fem d'aquestes. Pots canviar la configuració en qualsevol moment.

Aceptar Més informació

JORDI ACACIO PRAT GUARDONAT AMB ELS PREMIS BONAPLATA 2017

JORDI  ACACIO PRAT GUARDONAT AMB ELS PREMIS BONAPLATA 2017
18Gener, 2018
JORDI ACACIO PRAT GUARDONAT AMB ELS PREMIS BONAPLATA 2017
Autor : Admin Ramon Berenguer IV

Els Premis Bonaplata, organitzats per l'Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d'Arqueologia Industrial de Catalunya, tenen com a finalitat premiar l'interès per recuperar i difondre el patrimoni industrial de Catalunya; amb l’objectiu de sensibilitzar l’opinió pública sobre el patrimoni industrial, testimoni de la nostra història.

En el marc dels Premis Bonaplata, els Premis Bonaplata per a Joves 2017 tenen com a objectiu fomentar l’esperit de recerca del jovent. Es concedeixen als millors treballs en els camps de l’arqueologia industrial i de la historia industrial, i també es tenen en compte els àmbits de l’antropologia històrica de la industrialització de la societat catalana.


El Premi Bonaplata per a Joves 2017 "Categoria A" ha estat atorgat a Jordi Acacio Prat, alumne de l’INS Ramon Berenguer IV d’Amposta pel treball "Destil·leries Vidal. Pioners d’una època», treball dirigit i coordinat per Xavier Curto Hierro. El jurat ha volgut destacar que es tracta d’un treball interdisciplinari. Treball que parteix del negoci familiar per combinar la recerca històrica i patrimonial i pràctiques en laboratori. El Jurat ha posat èmfasi en el fet que es tracta d’un treball ben organitzat que combina fonts orals, documentals i d’altres tipus com receptes en la composició de begudes destil·lades, bibliografia i webgrafia.

L’autor fa un repàs en l’evolució de la producció de destil·lats de diferents tipus d’aiguardents i licors que es van fabricar a les destil·leries Vidal i a més a més comprova si en l’actualitat es poden obtenir amb els mateixos procediments.

"Destil·leries Vidal. Pioners d'una època" havia estat el guanyador del Premi Ciutat d'Amposta al millor Treball de Recerca. Enhorabona al seu autor Jordi Acacio i al seu tutor Xavi Curto.

Tornar a notícies
No ho dubtis sol·licita informació

Contacta amb nosaltres i et resoldrem qualsevol dubte que tinguis.